Daalt of stijgt de hypotheekrente nou?

Wat is het toch leuk om af en toe eens naar de hypotheekrente-ontwikkeling te kijken. Om te concluderen dat je er gewoon helemaal niets zinnigs over kunt zeggen, tenminste niet over de toekomst. De cijfers uit het verleden, daar kun je duidelijke uitspraken over doen – maar wie heeft daar echt wat aan? Neem nu dit verhaal op Geld.nl.

De hypotheken worden goedkoper, is de boodschap. Of eigenlijk is dat: de hypotheken zijn sinds begin dit jaar goedkoper geworden. Want de gemiddelde hypotheekrente is behoorlijk gedaald. Maar dat zegt natuurlijk niets over wat er vanaf nu gaat gebeuren. Dan krijg je van dit soort stellingen: “Hoewel analisten verwachten dat de hypotheekrente op korte termijn licht zal blijven dalen, is een renteverhoging op de lange termijn niet ondenkbaar.”

Ja, dat klinkt wel interessant – maar zegt eigenlijk niets. En als ik dan naar de laatste wijzigingen van de hypotheekrentes kijk, dan zie ik dat er toch ook een paar banken zijn die per vrijdag hun rente hebben verhoogd. Welke precies, dat kun je daar dan weer niet zien.Weet je? Eigenlijk weten we het gewoon niet vooraf!

Lees ook:Obvion verhoogt hypotheekrente alwéér!
Lees ook:Hypotheekrente snel naar 10%?
Lees ook:ELQ verhoogt hypotheekrente tegen markt in
Lees ook:Verwarring over spaarhypotheek in 2013
Lees ook:Jouw hypotheek in 2009

Eén reactie op “Daalt of stijgt de hypotheekrente nou?

  1. Patrick

    Tja.. renteontwikkelingen zijn moeilijk te voorspellen. Wat ik wel wonderbaarlijk vind… Twee of drie weken terug heeft de NMA aangekondigd een onderzoek te doen naar de hypotheekrente in NL en in omliggende landen, omdat VEH hierover heeft geklaagd. In die zelfde week (en de week daarna) is de hypotheekrente flink gedaald. Sommige partijen zelfs meer dan een half procent. Nu gaat de rente langzaam weer omhoog, de angst voor het onderzoek is weggezakt en ze zullen weer proberen een hogere marge te maken op hypotheken. We moeten niet vergeten dat Bassel 2 nog ingevoerd moet worden en dat Bassel 3 al op de rol staat.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.