Jouw hypotheek in 2009

Het is nu toch echt tijd om weer eens een nieuw berichtje te schrijven op de hypothekenblog! Het nieuwe jaar is al ruim begonnen en ik heb jullie nog niet eens het allerbeste gewenst voor 2009… bij deze dus. Een beetje laat, maar niet minder gemeend. Ik heb het even rustig aan gedaan, de eerste dagen van het jaar. Vanochtend weer lekker aan de slag: wat gaan we schrijven over hypotheken? Ehhhh… even geen idee!

De hypotheekrente geeft weinig te melden: af en toe een daling en de variabele hypotheekrente daalt. Dat is niets nieuws. De berichten over de huizenmarkt worden ook wat meer van hetzelfde: huizen staan langer te koop en de prijzen gaan ongetwijfeld wat dalen. Of heel erg dalen? We zullen het merken! Fiscaal is er qua hypotheken niets spannends gewijzigd met de jaarwisseling.

Heb jij misschien nog plannen met je hypotheek voor 2009? Zet je de stap om je eerste woning te kopen omdat de prijzen wat naar beneden gaan? Lukt het om dat interessant te financieren? Ben je van plan je woning te verkopen en er een andere voor terug te kopen? Of zet je die plannen op de langere baan? Hetzelfde kan gelden voor een gewenste verbouwing.

Misschien heb je wel voornemens om op je hypotheek te gaan aflossen? Of extra kapitaal op te bouwen voor aflossing? Koop je extra beleggingen aan omdat die nu ‘spotgoedkoop’ zijn? Of kies je juist voor veiliger kapitaalopbouw en gooi je alles wat beleggingen te maken heeft eruit? Of verander je gewoon niets en laat je alles lopen zoals het loopt?

Lees ook:Vertrouwen in huizenmarkt in de lift?
Lees ook:Politiek als ontbindende voorwaarde?
Lees ook:Starters positiever over woningmarkt
Lees ook:Hypotheekrenteaftrek: hoe lang nog?
Lees ook:Restschulden met NHG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.