Nieuwe huizen-zoek-site in de lucht

Zoeken naar een woningWie zich niets aantrekt van de onzekerheid op de huizenmarkt en gewoon lekker op zoek wil naar een koopwoning kan natuurlijk naar een makelaar gaan of Funda elke dag afstruinen. Maar er zijn nog allerlei andere sites waarop je huizen kunt zoeken, en daar kun je zomaar een dagtaak aan hebben. Nu is er een nieuwe site gelanceerd die dat zoeken voor je overneemt: Huizenzoeker.nl.

Nou is er toch al zoiets? Zoekallehuizen.nl bijvoorbeeld. Die doorzoekt het aanbod van makelaars en heeft advertenties van particulieren. De Vereniging Eigen Huis heeft onlangs een onderzoek gedaan naar al die verschllende woningsites en daar ook een aantal verbeteringsaanbevelingen gedaan. 

Deze nieuwe Huizenzoeker zegt daarnaar geluisterd te hebben. De website verzamelt het woningaanbod van de verschillende huizensites (Funda, Huislijn, Dimo, Vbo, Era, Remax, Makelaarsland, LMV, Garantiemakelaars) en combineert dit tot een totaaloverzicht. Dat scheelt een hoop geklik lijkt me.

HuizenZoeker houdt van iedere woning een prijshistorie bij. Elke wijziging van de vraagprijs, vanaf het moment dat de woning op één van de huizensites te koop wordt aangeboden, wordt geregistreerd en weergegeven. Dat kan handig zijn in de prijsonderhandelingen. Als je weet dat een woning al meerdere malen in prijs is verlaagd kun je daaruit afleiden dat de verkoper graag snel van de woning af wil.

Met een zoekopdracht in je eigen (gratis) account kun je het nieuwe aanbod dat voldoet aan jouw criteria automatisch per email ontvangen. Ook handig.

Klinkt interessant. Nu ben ik niet op zoek naar een andere woning, maar als ik dat wel zou zijn lijkt het me zeker de moeite waard om daarbij deze Huizenzoeker te gebruiken. Wie ermee aan de slag gaat en ervaringen wil delen: be my guest!

Lees ook:Huizensite Dimo.nl valt van het web
Lees ook:Droomhuisradar
Lees ook:Hulp voor probleemhypotheken?
Lees ook:Gevangen in je eigen huis
Lees ook:Verschillen tussen banksparen en KEW

Eén reactie op “Nieuwe huizen-zoek-site in de lucht

  1. Marian de Wit

    Ik heb 5 dagen geleden mijn huis op Dimo gezet en kwam dit artikel nu pas tegen, balen dus!
    Iemand nog een idee hoe ik mijn 140 euro terug kan krijgen?
    Marian

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.