Banken moeten meedenken bij betalingachterstanden hypotheek

tekoopEen hypotheekbank heeft het recht om het huis (het onderpand) gedwongen te verkopen indien de huiseigenaar niet aan zijn betalingsverplichtingen voldoet. Door een rechtelijke uitspraak is hier enige nuancering in aangebracht.

In de betreffende zaak ging het om een betalingsachterstand van €15.000. Bij een gedwongen verkoop zou de huiseigenaar vermoedelijk blijven zitten met een restschuld van €50.000. De huiseigenaar voldeed inmiddels weer aan de betalingsafspraken die de bank gesteld had. Via de rechter heeft hij geprobeerd om een geplande gedwongen verkoop te voorkomen, en met succes. De opgelopen achterstand stond niet tot verhouding van de restschuld die dreigde te ontstaan volgens de rechter.

Door deze uitspraak van de Amsterdamse voorzieningenrechter is duidelijk geworden dat banken meer met de klanten mee moeten denken. Banken moeten eerst de mogelijkheden goed op en rijtje zetten voordat ze particulieren in de ellende storten. Het wordt tijd dat ze weer oog krijgt voor de belangen van hun klanten.

Lees ook:Bank hoeft niet mee te betalen aan restschuld
Lees ook:Banken eerder aan bel trekken bij hypotheekachterstanden?
Lees ook:Compensatie voor variabele hypotheekrente
Lees ook:Weglopen van je huis…
Lees ook:Hoezo zekerheid met NHG?

Eén reactie op “Banken moeten meedenken bij betalingachterstanden hypotheek

  1. Van Schaijk

    Als je je huis met verlies moet verkopen, kijk dan bij Hypotheek Restschuld. Zij begeleiden bij dreigende restschuld en werken aan een goede regeling met de bank of hypotheekverstrekker. Dit voorkomt dat je met grote problemen achterblijft.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.