Toch halvering overdrachtsbelasting

De overdrachtsbelasting gaat toch omlaag van 6% naar 3%. Nou ja, dat is tenminste een actie van NVM-makelaars in het westen van het land. Dat gaat natuurlijk nergens over. Makelaars verzinnen de gekste acties om woningen aan de man te brengen, dat is logisch. Mensen blijken erg bang om een (andere) woning te kopen en dat is niet goed voor verkopers en makelaars. Dus biedt een makelaar in Drenthe een woonboerderij met drie jaar gratis wonen aan. Of wordt een woning verkocht met een ‘gratis keuken’ of ‘gratis stoffering’. Leuk om de aandacht te trekken, maar in feite kun je toch beter gewoon de prijs verlagen?

Lees ook:Verkoper die koper het geld voor de aankoop leent…
Lees ook:Huis verkocht in een week
Lees ook:Nieuwe huizen-zoek-site in de lucht
Lees ook:Makelaars-boefjes
Lees ook:Huis kopen: onderhandelen

4 reacties op “Toch halvering overdrachtsbelasting

  1. jan kiers

    stop met deze onzinnige publikaties. Een makelaar die een belasting zou verlagen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anneke Ranzato-Versloot

      Dat stel ik toch juist, dat het nergens over gaat? Wel vind ik het interessant om te zien wat er allemaal verzonnen wordt om huizen verkocht te krijgen.

        /   Beantwoorden  / 
  2. jan kiers

    Toch even over de “crisis”. En dit moet mij van het hart. Wat is de drijfveer voor RTLZ om zich te manifesteren als de drijvende kracht achter het doemdenken.Ik heb jullie uitzendingen voor een groot deel gevolgd en kan enkel constateren dat RTLZ een van de hoofdveroorzakers is van de doemdenkerij. Is er geen crisis dan maken we er wel een. Ik denk dat jullie een wezenlijke bijdrage hebben geleverd aan het negatievisme. Als ik het intervieuw zie met de topman van de Rabo die rept over een stagnatie van de huizenprijzen en vervolgens (een paar uur later) komt er weer een RTLZ verslaggever met: Jezus, we gaan als huizenbezitter failliet dan is het een wonder dat we nog niet verder afzakken. Heren, we zijn nog lang niet op sterven na dood!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anneke Ranzato-Versloot

      Alleen RTL-Z Jan? En ik hoop niet dat je het idee hebt dat je hier tegen RTL-Z praat, want dat is niet het geval hoor.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.