Betalingsachterstand op hypotheek voorkomen

taxatieVolgens het BKR zijn er op dit moment ongeveer 82.000 geregistreerde betalingsachterstanden op hypothecaire leningen.

Afhankelijk van de omstandigheden zijn er mogelijkheden om achterstanden te voorkomen.

Bij een betalingsachterstand op de hypotheek is het vooral van belang om in een vroeg stadium de bank te betrekken bij de problemen. Zij kunnen helpen en hebben als doelstelling om de financiële  problemen weg te nemen. Dit doen zij niet om aardig gevonden te worden, zij zijn er namelijk ook bij gebaat om geen achterstanden op te lopen.

Mocht het niet lukken om uit eigen kracht uit de geldzorgen te komen, wacht dan niet te lang met het inschakelen van externe hulp. U kunt via uw gemeente hulp krijgen.

Huis toch verkopen
In het geval u niet verder kunt besparen op maandelijkse uitgaven en er ook geen uitzicht is op een verhoging van het inkomen, moet u een verstandig besluit nemen. Een huis dat niet meer te betalen is moet verkocht worden. Door de gedaalde huizenprijzen is verkoop ook vaak niet meer mogelijk. Als de hypothecaire lening niet af te betalen is met de opbrengt uit de verkoop, zullen er restschulden ontstaan bij verkoop. Op dat moment is het een keuze maken tussen twee negatieve opties.

Lees ook:Eigen Huis gaat achterstanden hypotheken inventariseren
Lees ook:Hypotheek niet meer te betalen? Hulp vragen
Lees ook:Steeds meer achterstanden in hypotheeklasten
Lees ook:Goede en slechte hulp bij betalingsproblemen
Lees ook:Hypotheek aflossen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.