AFM keert bijna €1 miljoen aan korting op hypotheken uit

Profit.De Autoriteit Financiële Markten (AFM) deelt flink uit aan de medewerkers. Ze kunnen riante kortingen krijgen op de hypotheekrente. In 2007 ging op deze manier in totaal €824.000 aan belastinggeld verloren. In 2008 is het bedrag gestegen tot €903.000. Een beetje vreemd voor een toezichthouder zonder eigen inkomsten om zo met ons belastinggeld om te gaan.

Dit nieuws volgende uit een wob-onderzoek (Wet openbaarheid van bestuur) uitgevoerd door een financieel adviseur. Dergelijke vergoedingen zien wij vaker bij verzekeraars en bij banken, maar deze financiële instellingen zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden aan het versoberen. Er is echter een groot verschil tussen verzekeraars, banken en de AFM. De AFM wordt gefinancierd vanuit belastinggeld en voor een ander deel door de sector zelf.

De AFM zet de financiële sector flink onder druk met regeltjes en leggen ze steeds verder oplopende kosten op. Richting de medewerkers blijft de toezichthouder uitdelen, terwijl een versobering van de secundaire arbeidsvoorwaarden meer op z’n plaats is.

De AFM heeft laten weten dat de rentekorting van de werknemers binnenkort weer een onderwerp van gesprek gaat worden. Onder druk zullen ze waarschijnlijk ingrijpen.

Lees ook:Bos boos op AFM
Lees ook:Weer hogere winstmarges in hypotheken
Lees ook:Hypotheek bij verzekeraar afsluiten
Lees ook:Teruggekrabbeld
Lees ook:Kun je wel overstappen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.