Teruggekrabbeld

Zo snel kan het in die saaie financiële dienstverlening gaan: schreef ik vanmorgen nog over het botsen van de hypotheekregels, waarbij alleen AEGON het lef had om op NHG-hypotheken nog de NHG-regels toe te passen, nu blijkt dat ook AEGON besloten heeft om de GHF regels te gebruiken voor alle hypotheken. Ook die met NHG.

VEH is er natuurlijk niet blij mee. In Amersfoort kunnen ze zich niet aan de indruk onttrekken dat Aegon onder druk van de andere geldverstrekkers ‘door de pomp gaat’. Werk aan de winkel voor de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa)? VEH gaat het in ieder geval proberen.

Bovendien gaan ze minister De Jager vragen om zijn eerdere uitspraak waar te maken, waarin hij zei dat op het NHG-segment gewoon de NHG-regels mogen worden toegepast. De geldverstrekkers besluiten om dit niet te doen…de vraag is of De Jager dat erg vindt. Het scheelt hem weer belastinggeld, want lager hypotheken betekenen ook: minder hypotheekrenteaftrek. Aan de andere kant heb je die starters wel nodig voor het vlottrekken van de woningmarkt. Ben benieuwd wat hiermee gaat gebeuren!

Lees ook:Minister Blok hoopt op betere tijden
Lees ook:Nog twee maanden ‘vrijheid’
Lees ook:Streng, strenger, strengst
Lees ook:Dwingt minister hypotheekrente omlaag?
Lees ook:Flink geld terug?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.