Oplossing voor restschulden?

contantgeldAfgelopen maandag werd in Tros Radar gesproken over de problematiek van de restschulden. De restschulden kunnen meegefinancierd worden in een nieuwe hypotheek, maar de banken werken hier niet aan mee. Minister Blok wil zich nader verdiepen in het probleem, maar wil eerst meer informatie.

De minister van Wonen gaat eindelijk het probleem met de restschulden onder ogen zien. De media schrijft al jaren over het probleem, maar door de minister werd het probleem niet serieus genomen. Minister Blok wil nu nadere informatie gaan inwinnen bij Vereniging Eigen Huis.

Een restschuld kan hergefinancierd worden in een hypotheek voor een nieuw aan te kopen huis. De betaalde hypotheekrente is aftrekbaar gemaakt, maar banken willen het risico niet lopen. Zij gaan liever geen hogere hypotheek verstrekken om de restschulden gefinancierd te krijgen. Het verstrekken van een hypotheek voor de koopsom van het huis en de bijkomende kosten is vaak al een probleem.

Er staan op dit moment tussen de 800.000 en 1.000.000 huizen onder water. Bij verkoop van deze huizen zal er een restschuld gerealiseerd worden van gemiddeld €40.000. Er moet een oplossing komen voor dit probleem om te voorkomen dat het probleem nog groter gaat worden.

Lees ook:Restschulden met NHG
Lees ook:Willen banken restschulden financieren?
Lees ook:Hypotheek voor ZZP’ers
Lees ook:Rente over restschulden langer aftrekbaar
Lees ook:ABN Amro verruimd mogelijkheden om restschulden te financieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.