Renteherziening opeens heel interessant

Interessant om te zien. Waar je op de radio al reclames hoorde van De Hypotheker over de slechte renteverlengingsvoorstellen van banken, brengt De Hypotheekshop hetzelfde onderwerp nu via een artikel op Overgeld. Het is niets nieuws dat er veel banken zijn die bestaande klanten bij verlenging van de rentevastperiode van hun hypotheek een slecht voorstel doen. Met een rente die gewoon hoger is dan voor dezelfde hypotheek die een nieuwe klant bij dezelfde bank kan wordt aangeboden. Welkom in de wereld van de tweesporige hypotheekrente.

Inmiddels hebben we overigens niet alleen meer te maken met de situaties van tweesporig rentebeleid. De veel te hoge rentevoorstellen kunnen ook afkomstig zijn van banken zonder verschillende rentes voor nieuwe en bestaande klanten. Maar ja, als jouw hypotheekbank op dit moment niet in de markt aan het vechten is voor nieuwe klanten hebben ze ook een te hoge hypotheekrente in hun tabellen staan. Argenta is zo’n voorbeeld. Was altijd een prijsvechter en volgens mij (uit m’n hoofd hoor) zonder tweesporig rentebeleid. Maar op dit moment zijn ze niet aan het prijsvechten. Als je dus net nu aan het einde van je rentevastperiode zit is dat wel pech hebben. Kun je natuurlijk wel kiezen voor kort vastzetten, maar dan loop je weer het risico van een hogere rente over enkele jaren. Lastig.

Maar goed, de ketens doen dus hun best om mensen naar binnen te halen om hun renteverlengingsvoorstel te bespreken. Logisch. De heren en dames hypotheekadviseurs moeten aan het werk blijven en als het even meezit wat hypotheken oversluiten met bijbehorende verdiensten. Dat oversluiten kan een goed advies zijn, maar dat hoeft natuurlijk niet. Het kost altijd geld en die kosten moeten wel goedgemaakt worden door de lagere maandlasten. En dan niet aflossingsvrij meefinancieren die kosten – dan verhoog je alleen maar je hypotheekschuld met een deel waarover de rente niet fiscaal aftrekbaar is.

Lees ook:Hypotheekrente: kort omlaag, lang omhoog
Lees ook:Wanneer is het slim om over te sluiten?
Lees ook:Hypotheekverstrekkers: Florius
Lees ook:Hypotheek oversluiten: is het verstandig?
Lees ook:Steeds meer hypotheken overgesloten

0 reacties op “Renteherziening opeens heel interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.