Rabobank zegt: huizenprijs blijft stijgen!

Wat gaan die huizenprijzen nou toch doen?Weer een nieuwe bijdrage aan de bij velen levende vraag wat er met de huizenprijzen in Nederland gaat gebeuren. Rabobankbaasje Bert Heemskerk geeft een scala aan redenen waarom volgens hem de huizenprijs in Nederland licht zal blijven stijgen. En waarom dat helemaal los staat van wat er in andere landen gebeurt, waar de woningmarkten in elkaar storten. Of zegt hij dat toch niet? FD kopt met: Rabobank somberder over huizen. En dat gaat toch echt over dezelfde toelichting op de jaarcijfers.

Leuk hoor, dit soort vraagstellingen. Er zijn immers ook hele volksstammen die ervan overtuigd zijn dat de huizenmarkt een zeepbel is die op het punt staat te knappen. 

Voor ieder antwoord zijn wel argumenten te verzinnen – het is maar net wat je uitgangspunt is. En of de argumenten de basis zijn van het antwoord of het antwoord de basis van de argumenten. Verhalen van banken, hypotheekketens en makelaars in dit kader bekijk ik altijd met wat wantrouwen, omdat die er nu eenmaal veel belang bij hebben dat mensen woningen blijven kopen en de daarbij horende hypotheken blijven afsluiten.

Lees ook:Hypotheekvragen worden beantwoord
Lees ook:Sneuvelt aftrek hypotheekrente voor aflossingsvrije hypotheek?
Lees ook:Buitenlandse banken zijn niet geïnteresseerd in onze hypotheken
Lees ook:Heb jij je ogen al open?
Lees ook:Waarde woning als oudedagsvoorziening?

0 reacties op “Rabobank zegt: huizenprijs blijft stijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.