De Jager in actie

Goh, zou er nu eindelijk iets gaan gebeuren qua verlengingsvoorstellen? Je weet wel, de brief die je krijgt van de bank als je rentevastperiode afloopt. Die brief komt meestal veel te laat. Op een moment dat je eigenlijk niet meer behoorlijk de tijd kunt nemen om te onderzoeken wat voor andere mogelijkheden er zijn.

Dat weten we al héél lang. In de politiek is het ook al verschillende keren aan de orde geweest. Nu staat in een persbericht van het ministerie van Financiën dat er een pakket aan maatregelen is voorgelegd aan marktpartijen en toezichthouders. Ofwel: de minister heeft aan de banken en de AFM gevraagd wat ze van die maatregelen vinden. Eén van die maatregelen is de verplichting voor banken om minimaal drie maanden voor het aflopen van de vaste hypotheekrente met een voorstel te komen. Niet, zoals nu soms, pas twee weken ervoor.

Ook wil De Jager meer transparantie over de manier waarop de variabele hypotheekrente wordt vastgesteld. Zodat de klant die daarvoor kiest, helder in beeld heeft waar rentewijzigingen vandaan komen. En de variabele hypotheekrente niet naar willekeur kan worden bepaald door de bank.

Deze maatregelen zouden dan op 1 januari 2013 moeten ingaan. Tsjonge jonge, wat moet dat allemaal lang duren….

Lees ook:Komen er regels voor variabele hypotheekrente?
Lees ook:Dwingt minister hypotheekrente omlaag?
Lees ook:Zijn de banken te stoppen?
Lees ook:Consumentenbond wil actie minister
Lees ook:Lagere hypotheekrente, als….

0 reacties op “De Jager in actie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.