Hoezo bij elkaar blijven door de crisis?

Er zijn regelmatig geluiden dat er veel stellen zijn die tegenwoordig bij elkaar blijven door de crisis. Omdat uit elkaar gaan financieel onhaalbaar is, maken ze er maar het beste van. Het omgekeerde schijnt echter inmiddels ook steeds vaker voor te komen. Restschuldscheidingen, je verzint het niet!

Ruim een jaar geleden schreef ik al eens: het risico op misbruik van NHG op het gebied van echtscheiding is aanwezig. Ik dacht toen nog dat ik misschien spoken zag, maar nee… er komen steeds meer geluiden dat er steeds meer claims binnenkomen bij het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) in verband met echtscheiding, terwijl het aantal echtscheidingen stabiel is gebleven. Opvallend….

Maar ja, het is financieel wel verleidelijk. Als je de lasten van je huis niet meer kunt opbrengen – of misschien zelfs gewoon alleen maar wilt verhuizen – en je weet dat verkoop een restschuld oplevert… Tja, als je dan weet dat die restschuld bij een NHG-hypotheek kwijtgescholden wordt als het gaat om echtscheiding… Wie controleert nou of je echt uit elkaar gaat? Of in zoverre, of je niet vervolgens in een andere woning gewoon weer samen verder leeft? Ik hoop dat er iets bedacht wordt om deze vorm van misbruik tegen te gaan en eventueel achteraf te bestraffen! En overigens ook de adviseurs die zich met dit soort praktijken inlaten.

Lees ook:Financieel voordeel bij echtscheiding?
Lees ook:Makelaars-boefjes
Lees ook:NHG regeling verder versoberd
Lees ook:Hoe veilig is Nationale Hypotheek Garantie?
Lees ook:Aftrek rente restschuld: 10 jaar

0 reacties op “Hoezo bij elkaar blijven door de crisis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.