Rentebericht: hypotheekrente stijgt terwijl Europese rente daalt

Ten opzichte van vorige week is er wel wat veranderd in de stand van de hypotheekrente. Alleen niet de goede kant op… de rente is wat omhoog gegaan! Waren Friesland Bank en SNS Bank nog zo vriendelijk om hun rentes per 6 juli wat te verlagen… daarna volgde een verhoging van Nationale Nederlanden en Westland Utrecht. Die hebben gezorgd voor een hogere ‘laagste hypotheekrente‘ dan vorige week.

Het tarief bij 10 jaar vast met Nationale Hypotheek Garantie staat nog wel ongewijzigd op 4,9%. Voor een hypotheek zonder NHG, tot 125% ew, is de hypotheekrente echter omhoog gegaan van 4,9% naar 5,05%. Ook de 20-jaars rentes zijn verhoogd: met NHG van 5,15% naar 5,25% en zonder NHG bij 125% ew van 5,35% naar 5,5%. En dat zijn dan nog maar alleen de allerlaagste tarieven in de markt.

Overigens is de Europese rente deze week weer eens verlaagd en staat nu op 0,75%. Deze herfinancieringsrente heeft sinds de invoering van de Euro nog nooit zo laag gestaan. Dit is het tarief dat banken moeten betalen wanneer ze geld opnemen bij de Europese Centrale Bank. Zo’n verlaging zou invloed kunnen hebben op de hypotheekrente, maar daar merken we vooralsnog niets van.

Lees ook:Rentebericht: laagste hypotheekrente omlaag
Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente week 16 – 2012
Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente week 17 – 2012
Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente week 23 – 2012
Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente week 24 – 2012… eindelijk een daling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.