Rentebericht: hypotheekrente week 22 – 2012

Kwam er toch zomaar even een kink in de renteberichten… mei was in eerste instantie een feestmaand voor me, met veel uitjes en overnachtingen elders. Heerlijk, alleen de blogstructuur verdwijnt dan als sneeuw voor de zon. Met als klap op de vuurpijl dat ik vorige week een paar dagen in het ziekenhuis mocht doorbrengen. Maar ik ben er weer, dus ook weer een rentebericht!

Wat heeft de hypotheekrente gedaan sinds het vorige rentebericht… week 19… 9 mei was het toen. Als ik naar de rentetabel kijk is het lastig te geloven maar lijkt er nog steeds niets veranderd aan de laagste hypotheekrente! Laagste rente met NHG 10 jaar vast 4,6%, zonder NHG 125% ew 5,0% en bij 20 jaar staan die percentages op 5,25% om 5,5%.

Dan maar even checken wat er is gebeurd op het gebied van rentewijzigingen de afgelopen weken. Ook inderdaad bijzonder weinig. Er zijn wel wat verlagingen van de hypotheekrente doorgevoerd sinds 9 mei: Nationale Nederlanden, Hypotrust, Delta Lloyd, Bank of Scotland, en de meest recente wijziging (per vandaag) komt van Obvion. Zou de hele financiële wereld ook wat stil hebben gelegen de afgelopen weken?

Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente week 24 – 2012… eindelijk een daling!
Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente week 26 – 2012
Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente ook vastgelopen?
Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente week 19 – 2012
Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente week 17 – 2012

2 reacties op “Rentebericht: hypotheekrente week 22 – 2012

  1. Jan

    Is het niet vreemd dat de staatsrente al 0.5% gezakt is maar de hypotheekrentes niet. De lange vaste rente perioden volgen normaliter toch deze??

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anneke

      Behoorlijk vreemd ja. Maar ja…het is nog steeds aan de banken om hun rentes wel of niet aan te passen. Aan concurreren doen ze niet meer tegenwoordig, dus waarom zouden ze?

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.