Steeds meer aangevraagde hypotheken

Das EigenheimHet aantal aangevraagde hypotheken zegt iets over de huizenmarkt. Bijna iedere koper heeft namelijk een hypotheek nodig.

De NVM en Makelaarsland hebben gisteren al positief bericht over het aantal verkochte huizen in de eerste maand van 2014. Makelaarsland gaf aan dat er maar liefst 12.000 huizen verkocht zijn in januari. Dat is een verdubbeling ten opzichte van januari 2013.

Ruim vijf jaar hebben wij moeten wachten op duidelijke tekenen van herstel van de huizenmarkt. De afgelopen twee jaren leek de huizenmarkt hellemaal plat te liggen er werden in vergelijking met de betere tijden zeer weinig huizen verkocht. Een verbetering van de huizenmarkt begint met een toename aan hypotheekaanvragen en hypotheekoffertes. Dit herstel is al in het laatste kwartaal van 2013 begonnen. In Q4 van 2013 zijn er 35% meer hypotheekoffertes aangevraagd in vergelijking met Q3.

Of de herstel ook daadwerkelijk door gaat zetten is voor een groot deel afhankelijk van het beleid van de politiek. De huizenmarkt moet nu ook de mogelijkheid krijgen om te herstellen.

Lees ook:Weer meer hypotheken afgesloten in maart
Lees ook:Flink meer hypotheekaanvragen
Lees ook:Er worden steeds meer hypotheken verstrekt
Lees ook:Weer minder hypotheken verstrekt
Lees ook:Flink meer hypotheken afgesloten in december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.