Hypotheekrente sterk gedaald in 2013

Money in chainsVolgens Nugeld.nl is de hypotheekrente in 2013 met 0,6 tot 0,7 procentpunt gezakt. Een huis kopen is nu wel zeer aantrekkelijk.

In 2013 is de hypotheekrente voor 20 jaar vast gezakt van 5,58% naar 4,88%. U kunt uw hypothecaire lening nu vastzetten voor 10 jaar tegen 4,08%.

Er wordt door banken wel een groot verschil gemaakt tussen hypotheken met NHG en hypotheken zonder NHG. Het voordeel van een hypotheek met NHG is in 2013 opgelopen tot 0,8 procentpunt.

Mijn eigen hypotheek bedraagt op dit moment €175.976. De hypotheek is onderverdeeld in verschillende hypotheekdelen met verschillende rentevast periodes. In 2003 heb ik dit bewust gedaan om de risico´s te spreiden. Ik schat dat mijn hypotheekrente ongeveer gemiddeld 5,75% bedraagt.

Als ik mijn hypotheek op dit moment zou afsluiten met een rentevast periode van 5 jaren, zou ik een hypotheekrente betalen vanaf 3,05% (met NHG). Ik betaal nu ongeveer €843 per maand aan hypotheekrente. Als ik de hypotheekrente nu vast zou kunnen zetten voor 5 jaren tegen 3,05%, zouden de rentelasten per maand bedragen: €447.

Als ik op dit moment een huis zou huren, zou ik het wel weten…………….Nu een huis kopen!

Lees ook:Hypotheekrente verder omlaag
Lees ook:Hypotheekrente op laagste stand ooit?
Lees ook:Hypotheekrente voor 20 jaar vastzetten
Lees ook:Steeds minder financieel belang bij extra aflossen
Lees ook:Hypotheekrente kort vastzetten? Of juist lang vastzetten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.