Flexibel contract, en toch een hypotheek

Das EigenheimVereniging Eigen Huis, Obvion Hypotheken en de uitzender Randstad beginnen in januari met een proef om een hypotheek voor flexwerkers mogelijk te maken.

Met een tijdelijk contract is het nu al mogelijk om een hypotheek te krijgen, maar banken maken het de flexwerkers moeilijk. Ze moeten namelijk aantonen dat ze de afgelopen drie jaren een stabiel inkomen hebben ontvangen. In de pilot worden 1.200 flexwerkers van Randstad niet getoetst op het inkomen uit het verleden. Er zal juist gekeken worden naar de toekomst.

De nadruk zal liggen op de kansen van deze groep werknemers op de arbeidsmarkt. Hierbij zal ook gekeken worden naar flexibiliteit, mobiliteit en de bereidheid van de werknemers om te investeren in opleidingen. Uiteraard moet de hypotheek wel verstrekt kunnen worden op basis van het inkomen. De flexwerkers zullen gelijkgesteld worden met huizenkopers met een werkgeversverklaring waaruit de intentie tot een vast contract blijkt.

Een goed initiatief van de betrokken partijen. Een vast contract, of een intentie tot een vast contract, is niet meer van deze tijd. De arbeidsmarkt is aan het veranderen. De banken moeten hierin mee gaan om nog hypotheken te kunnen verstrekken.

Lees ook:Een hypotheek met een flex contract
Lees ook:ZZP’ers en flexwerkers kunnen eenvoudiger een hypotheek krijgen
Lees ook:Flexwerkers maken het moeilijk
Lees ook:Hoezo geen hypotheek?
Lees ook:Ik ga verhuizen: wat gebeurt er met mijn energiecontract?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.