35% van huizenbezitters moeten actie ondernemen

ing bankUit analyse van de ING Hypotheek Stresstest blijkt dat één op de drie huiseigenaren er verstandig aan doet om hun financiële positie onder de loep te nemen.

Een op de drie huisbezitters doet er verstandig aan om extra af te lossen op de hypotheek. In 3% van de gevallen is de situatie zelfs zorgwekkend. De Hypotheek Stresstest van de ING is afgelopen 5 weken bijna 45.000 keer ingevuld. Meer dan de helft van de deelnemers heeft een hypotheek bij de ING. Uit de analyse blijkt dat huiseigenaren actief bezig zijn met hun hypotheek.

Aflossen heeft ook nadelen
Hypotheek aflossen is een nobel streven, maar het moet wel met beleid. Een bedrag dat u stort in uw hypotheek verlaagd uw besteedbaar vermogen. Uw hypotheek gaat omlaag, maar het geïnvesteerde bedrag kunt u niet eenvoudig weer uit de woning halen. Aflossen moet u uitsluitend doen met geld dat u niet op korte termijn weer nodig hebt.

Ik ben in september 2012 begonnen om extra af te lossen op mijn aflossingsvrije hypotheek. De voortgang van mijn missie kunt u volgen op Hypotheeknaarnul.blogspot.nl. Ik houd een ruime buffer aan spaargeld achter de hand. Het meerdere ga ik gebruiken voor het aflossen van mijn aflossingsvrije hypotheek.

Lees ook:Extra aflossen – Hoe doe je dat?
Lees ook:Steeds minder financieel belang bij extra aflossen
Lees ook:Ultieme doel om hypotheek naar nul te krijgen
Lees ook:Extra aflossen met vakantiegeld
Lees ook:Misverstanden over de aflossingsvrije hypotheek

Eén reactie op “35% van huizenbezitters moeten actie ondernemen

  1. Igor

    Speciaal om af te lossen op mijn hypotheek verdien ik via het internet extra geld met artikeltjes schrijven. Dit scheelt in de hypotheeklasten en brengt de rente steeds meer omlaag.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.