Veel hypotheken zijn omgezet

contantgeldVolgens de NOS hebben tienduizenden huiseigenaren de afgelopen maanden afscheid genomen van de aflossingsvrije hypotheek. Deze hypotheekvorm is massaal verruild voor een bankspaarhypotheek.

Indien u spijt hebt van het afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek of een beleggingshypotheek, kunt u nog tot 1 april 2013 de hypotheek omzetten naar bijvoorbeeld een bankspaarhypotheek. Na 1 april kan de hypotheek ook nog omgezet worden, maar de keuze in hypotheekvormen is beperkt. U hebt namelijk slechts de keuze uit twee hypotheekvormen, de lineaire hypotheek of de annuïteitenhypotheek.

Voordelen van de bankspaarhypotheek ten opzichte van de aflossingsvrije hypotheek
Het grootste voordeel is uiteraard dat er in de bankspaarhypotheek een kapitaal zal worden opgebouwd om de hypotheek op einddatum af te kunnen lossen. In de aflossingsvrije hypotheek kunt u zelf een vermogen opbouwen op bijvoorbeeld een spaarrekening. In de bankspaarhypotheek bouwt u tegen een hoge rente (in vergelijking met spaarrente) een vermogen op.

De hypotheek nu nog omzetten zal bij bepaalde banken en verzekeraars al niet meer mogelijk zijn. Ze hanteren vaak een deadline voor het indienen van omzettingsverzoeken.

Lees ook:Ja! We krijgen uitstel!
Lees ook:Lopende aanvragen om hypotheek om te zetten
Lees ook:Hypotheek aanpassen kan nog tot 1 april
Lees ook:Hypotheek nog aanpassen? Haast is geboden
Lees ook:Lage hypotheekrente is onvoordelig voor spaarhypotheken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.