Rabobank op het matje

De petitie van de Consumentenbond krijgt een vervolg. In februari startte de bond een handtekeningenactie tegen de te hoge hypotheekrente. Deze actie heeft ruim 25.000 handtekeningen opgeleverd. De bank die verreweg de meeste stemmen kreeg, was de Rabobank met 5.027 stemmen. Daar wil de Consumentenbond dan natuurlijk iets mee.

Dus staan ze aanstaande maandag, 28 maart, op de stoep bij de Rabobank. Omdat de bond wil weten wat de Rabobank met de eis van hun klanten gaat doen. Ik ben toch wel bijzonder benieuwd of daar wat uit gaat komen. Eerlijk gezegd verwacht ik het niet.

Dat Rabobank de grootste klaagmuur heeft, is niet verbazingwekkend. De boerenleenbank heeft immers duidelijk het grootste marktaandeel in hypotheken in Nederland. Dus lijkt het me vrij logisch, dat de bank ook de meeste klagende klanten heeft. Ik ben wel benieuwd hoe de klaagcijfers er uitzien, als je het afzet tegen het marktaandeel.

Denk overigens niet dat ik vind dat er niets te klagen valt bij de hypotheekbanken hoor. Natuurlijk is er een hoop dat verbeterd kan worden! Ik vraag me alleen af, of zo’n petitie daar een bijdrage aan gaat leveren. Het probleem met hypotheken is dat je niet zomaar even gaat opzeggen en overstappen. Dat is gemakkelijker met betaal- en spaarrekeningen, waardoor daarmee best een flinke invloed uitgeoefend kan worden. Kijk maar naar de bonusrel rondom ING Bank, eerder deze week.

Lees ook:In actie tegen hoge hypotheekrente
Lees ook:Hypotheekverstrekkers: Rabobank
Lees ook:Fortis verliest in hypotheken
Lees ook:Te hoge winsten op hypotheken
Lees ook:Zijn de banken te stoppen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.