Betaal jij ook teveel aan hypotheeklasten?

Volgens de Hypotheker kan één op de vijf huiseigenaren de hypotheeklasten verlagen. Dit kunnen ze doen door rentemiddeling aan te vragen bij de geldverstrekker. De hypotheekrente is op dit moment dermate laag dat er met gemak honderden tot zelfs duizenden euro’s bespaard kan worden.

De Hypotheker heeft dit geconcludeerd op basis van analyse van ruim 300.000 hypotheken. Helaas bieden niet alle geldverstrekker rentemiddeling aan, maar steeds meer banken besluiten om het toch op termijn aan te bieden. De Rabobank biedt het haar klanten aan vanaf 1 juli en ook ABN Amro gaat rentemiddeling vanaf de zomer aanbieden.

Bij rentemiddeling wordt de boeterente uitgesmeerd over de nieuwe periode
Bij rentemiddeling wordt de hypotheek eigenlijk overgesloten. Door de grote renteverschillen tussen de huidige lage rente en de hoge rente in de huidige rentevaste periode, is er een hoge boeterente verschuldigd. Bij rentemiddeling wordt deze boeterente verrekend in de nieuwe rente. Hierdoor komt de rente hoger uit dan de huidige geldende percentages, maar het levert vaak veel lagere maandlasten op.

Informeer bij je bank
Er zijn op dit moment maar 6 banken die rentemiddeling aanbieden. Dit jaar komen er banken bij die het aanbieden. Zit jij nog langere tijd vast in een rentevaste periode met een hoge hypotheekrente? Informeer bij de bank naar de mogelijkheden.

Lees ook:Openbreken rentevaste periode kan vaak uit!
Lees ook:Rentemiddeling – beter dan niets doen!
Lees ook:Rentemiddeling afdwingen
Lees ook:Rentemiddeling om de hypotheekrente omlaag te krijgen
Lees ook:De hypotheekrente blijft maar dalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.