De hypotheekrente blijft maar dalen

Uit data van Moneyview blijkt dat de hypotheekrente voor een rentevaste periode van tien jaar in één jaar tijd sterk gezakt is. Wie vorige week een hypotheek van €250.000 afsloot was gemiddeld €120 per maand goedkoper uit in vergelijking met één jaar geleden.

Vorig jaar moest je voor een rentevaste periode van tien jaar nog gemiddeld 4,07% betalen. De gemiddelde hypotheekrente ligt nu op 3,08%. De hypotheekrente voor een periode van vijf jaren bedroeg vorige week 2,55%, één jaar eerder betaalde je nog 3,29%.

Hypotheekrente vastzetten tegen de laagste tarieven
Veel huiseigenaren gaan hun huidige hypotheekrente vaak vergelijken met de laagste hypotheekrente van dit moment. Helaas is dat geen goede vergelijking. In het geval de laagste rente in rekening wordt gebracht door een andere bank dan je eigen, kun je uiteraard niet profiteren van die lagere rente. Dit kan alleen als je de volledige hypotheek gaat oversluiten.

Indien je niet gaat oversluiten moet je jouw hypotheekrente gaan vergelijken met de huidige rentes van je eigen bank. De kans is groot dat jouw eigen bank namelijk een laagste hypotheekrente in rekening brengt. Niet iedere bank kan namelijk de goedkoopste zijn.

Lees ook:Is hypotheekrente laag? Vraag een nieuw rentevoorstel aan
Lees ook:Openbreken rentevaste periode kan vaak uit!
Lees ook:Nu kiezen voor een variabele hypotheekrente?
Lees ook:Hypotheekrente op laagste stand ooit?
Lees ook:Betaal jij ook teveel aan hypotheeklasten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.