De starters jagen de huizenmarkt niet meer aan

Uit onderzoek van het Kadaster blijkt dat starters steeds minder de aanjagers van de huizenmarkt zijn. De moderne starters kopen steeds vaker nieuwbouwhuizen en huizen van uitstromers.

Er wordt altijd gedacht dat starters een huis kopen waar doorstromers uitgegroeid zijn. De doorstromers kopen vervolgens een andere woning om hun wooncarrière in een duurdere, grotere en luxere woning voort te zetten. Op later leeftijd kiezen de doorstromers voor kleinere huizen en appartementen. De nieuwe denkwijze van starters is wel goed te begrijpen.

In het verleden was het normaal om een huis te kopen voor een aantal jaren. Door de stijgende prijzen was het huis na een paar jaren wel weer te verkopen voor een hoger bedrag. Waarschijnlijk gaan we deze tijden niet herbeleven de komende jaren.

Onder andere door de versobering van de regeling van de hypotheekrenteaftrek zullen de huizenprijzen niet meer exploderen. De huizenprijzen zullen wel stijgen, maar geen 10% tot 15% zoals in 1999 en 2000 het geval was.

Starters gaan nu liever een huis kopen waar ze tientallen jaren kunnen blijven wonen.

Lees ook:Nu goedkoop een huis kopen
Lees ook:Er zitten minder mensen gevangen in hun eigen huis
Lees ook:Steeds meer huizen worden gedwongen verkocht
Lees ook:Vanaf 1 juli weer lastiger om een hypotheek krijgen
Lees ook:Huizenprijzen stijgen, maar zeker niet overal

Eén reactie op “De starters jagen de huizenmarkt niet meer aan

  1. Jacobien

    Hoewel niet iedereen het hiermee eens zal zijn, is dit naar mijn mening een van de oorzaken van de welbekende huizencrisis.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.