Geld besparen op hypotheekrente

Uit onderzoek van de verzekeraar Delta Lloyd blijkt dat huiseigenaren veel geld kunnen besparen. Als de waarde van het huis hoger is dan de hoogte van de hypotheek, bestaat er mogelijk recht op een korting op de hypotheekrente.

Bijna 75% van de huiseigenaren weten niet dat de een korting op de hypotheek kunnen krijgen als er overwaarde in het huis zit. Dat is jammer want 63% van de koophuizen zit nog steeds overwaarde in.

Alleen jammer dat het onderzoek een beetje te kort door de bocht is. Niet alle banken of verzekeraars geven een korting op de hypotheekrente bij een geringe overwaarde in het huis. Mijn hypotheekschuld is €8.000 lager dan de WOZ-waarde van mijn huis. Toch geeft mij dit nog geen recht op een korting. Iedere bank en verzekeraar hanteert eigen voorwaarden en condities.

Toch is het een feit dat er veel geld bespaard kan worden. Bij twijfel moet u uw hypotheek een keer bespreken met uw adviseur. Uw vaste hypotheekadviseur zal u hiervoor redelijkerwijs geen kosten in rekening brengen.

Lees ook:Hypotheek op uw huis? Opstalverzekering verplicht afsluiten
Lees ook:Wanneer is een hypotheek met NHG interessant?
Lees ook:Vooral ouderen hebben een aflossingsvrije hypotheek
Lees ook:Een huis deels financieren met overwaarde
Lees ook:Het loopt storm bij de banken

Eén reactie op “Geld besparen op hypotheekrente

  1. Nikkit

    Er zijn altijd alternatieven voor sparen volgens Draghi. Vanmiddag kwam ik dit artikel tegen in de Klik op internet, Wat zijn de alternatieven voor sparen, draghi helpt u, spasimo.nl/03052016/sparen-draghi-spaarrente/

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.