Banken verdienen goed aan hypotheken

Uit de Eigen Huis Rentebarometer blijkt dat banken weer meer verdienen op hypotheken. Van januari 2012 tot en met januari 2013 hebben ze de hypotheekrentes licht verlaagd. De winstmarge steeg aanzienlijk doordat slechts een klein deel van de verlaging wordt doorgevoerd in de hypotheekrentes.

De banken kunnen het geld goedkoper inkopen. De verlaagde kosten worden slechts gedeeltelijk doorgegeven aan de huiseigenaar. Op de kapitaalmarkt kunnen de banken geld aantrekken tegen 3,03%, tegen 4,14% vorig jaar januari. Dit heeft slechts geresulteerd in een verlaging van de hypotheekrente van 0,2 procentpunt.

Volgens Vereniging Eigen Huis is er nog voldoende ruimte om de hypotheekrente verder te verlagen. Namens ruim 125.000 huiseigenaren vroeg de vereniging in februari de Tweede Kamer in te grijpen door de hoge overwinsten op de hypotheekrente aan banden te leggen.

Zie: Eigen Huis Rentebarometer

Lees ook:Winstmarge in hypotheekrente daalt weer
Lees ook:Banken houden hypotheekrentes hoog
Lees ook:In Denemarken een negatieve hypotheekrente?
Lees ook:Te hoge winsten op hypotheken
Lees ook:Eigen Huis gaat achterstanden hypotheken inventariseren

Eén reactie op “Banken verdienen goed aan hypotheken

  1. Wim

    Het zijn en blijven jongens die wij in de gaten moeten blijven houden, want de ze waren het niet, zijn het niet en zullen het nooit worden. Wat ?, tja deugdzaam, betrouwbaar, eerlijk en vul verder zelf maar in.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.