Notaris gestopt – waar is mijn akte?

Dat kan natuurlijk gebeuren. Je hebt in een grijs verleden bij de notaris een akte laten opmaken, bijvoorbeeld voor je hypotheek, en kunt die niet meer vinden. Niets aan de hand, bel je toch gewoon die notaris? En dan blijkt dat de notaris die jouw akte heeft opgemaakt ermee gestopt is. Hoe kom je nu aan je akte dan? Op de website van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie kun je het zogenaamde Opvolgersarchief raadplegen. Daarin staat wie er nu dan verantwoordelijk is voor jouw akten. Wel handig als je nog weet wie de betreffende notaris was!

Lees ook:Hypotheek hoger inschrijven: doen!
Lees ook:Weer die volmacht
Lees ook:Nieuwe huizen-zoek-site in de lucht
Lees ook:De kredietcrisis en je eigen huis
Lees ook:Notaris voor second opinion hypotheek?

Eén reactie op “Notaris gestopt – waar is mijn akte?

 1. J.H.F. Siemerink

  Mocht je de notaris niet meer weten, dan kan je ook via de openbare registers van het Kadaster je akten opvragen. Dit geldt echter enkel voor akten m.b.t. registergoederen (hypotheekakten en eigendomsbewijzen).
  Huwelijkse voorwaarden zijn op te vragen bij de Rechtbank van de plaats van huwelijksvoltrekking en mocht u niet meer weten bij welke notaris uw testament zich bevindt, dan kunt u dit navragen bij het Centraal Testamenten Register. Echter uw lokale notaris kan u hier ook bij van dienst zijn.

  Jan Hein Siemerink
  kandidaat-notaris te Den Haag

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.