Hypotheekrente Rabobank zó laag?

De Rabobank staat erom bekend dat ze haar hypotheekrente tarieven niet publiceert. Heel lastig voor vergelijkers en hypotheekadviseurs. Want hoe weet je dan waar echt de laagste hypotheekrente aangeboden wordt? Gelukkig is het per 1 januari 2013 voor alle banken verplicht om de hypotheekrente openbaar te maken. Oók voor Rabo.

En wat denk je? Daar heeft Rabobank niet eens op gewacht. Mijn collegablogger bij HomeFinance, Jos Koets, schreef gisteren een blog over de hypotheekrente bij Rabobank. Met tarieven… die wel heel laag zijn! Ze hebben ze dus al op de site gezet.

Als ik tenminste even naar de 10-jaars NHG-rente kijk van 4,3%, die is lager dan wat hiernaast op dit moment in het lijstje met laagste hypotheekrentes staat (4,5%).  En ook zonder NHG… dan komt er 0,5% bij, kom je op 4,8%. Terwijl de laagste nu op 5,05% staat  voor een hypotheek zonder NHG tot 125% ew.

Jos begrijpt niet goed waarom die rentes zo laag staan bij Rabobank. Ik ook niet. Concurrentie is er niet, dus waarom zouden ze? De terechte vraag van mijn collega is dan ook: hoe lang zullen ze deze lage hypotheekrente hanteren voor hun klanten?

Lees ook:Hypotheekrente: gebeurt er wel wat?
Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente week 26 – 2012
Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente week 15 – 2012
Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente stijgt terwijl Europese rente daalt
Lees ook:Rentebericht: laagste hypotheekrente omlaag

3 reacties op “Hypotheekrente Rabobank zó laag?

 1. Jan

  Eerst zit iedereen te zeiken dat de hypotheekrentes te hoog zijn en (of omdat) er geen concurrentie is en nu verlaagt de Rabobank (eindelijk) eens zijn tarieven scherp is het weer niet goed. Misschien doen ze dit wel om eventueel AFM onderzoek naar hoogte hypotheekrentes in de kiem te smoren of om hun verloren marktaandeel te heroveren. Er lopen de komende jaren zeer veel hypotheek periodes af en ze willen wellicht voorkomen dat iedereen oversluit bij een andere verstrekker (als dat al mogelijk is maar goed).
  Ik ben er iig heel blij mee aangezien binnen nu en een paar mnd mijn RVP afloopt en ik liever bij de Rabo blijf zodat ik ook niet weer afsluit,notaris,taxatie kosten ed heb. Verder (nog?) triple(?) A bank ook fijn.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Anneke Ranzato-Versloot

   De triple is er volgens mij al een tijdje af, maar dat doet niets af aan het idee dat Rabobank wel stabiel is. En ja, zeker fijn voor je als de rente bij de verlenging lekker laag ligt. Misschien een idee om te kijken of je nu al kunt verlengen?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Jan

    Had ik al gevraagd, maar dan krijg ik een boete.
    Nu heb ik een niet zo hoge hypotheek en neem ik gewoon 1jr 100% sparen want die korte rente gaat de komende 10jr nergens naar toe dan naar 0. Mocht ie wel stijgen is het ook geen probleem doordat ik spaarhypo heb en ik een 2x zo hoge hypotheek zou kunnen nemen dan nu dus kan rentestijgingen makkelijk opvangen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.