Helemaal boetevrij aflossen!

Dát is een mooi gebaar van Florius! Ik krijg net een email met het bericht dat je bij Florius vanaf 4 juni onbeperkt boetevrij kunt aflossen op je hypotheek.

Volgens mij zijn ze de eerste geldverstrekker die zoiets invoeren. Bij een hypotheek heb je eigenlijk altijd te maken met een maximale boetevrije aflossing per jaar. Los je meer af, dan krijg je te maken met boeterente – als de marktrente op dat moment lager is dan de hypotheekrente die jij betaalt tenminste.

Bij Florius is er dus geen sprake meer van boeterente bij extra aflossing op je hypotheek. Zo wil Florius meewerken aan het verminderen van de hypotheekschuld.

De nieuwe regel geldt alléén als de extra aflossing uit eigen middelen komt. Dus uit je eigen spaargeld, uit een erfenis of schenking, vakantiegeld, dertiende maand of houden handdruk. Nadrukkelijk niet bij oversluiten. Dan komt de aflossing immers niet uit eigen middelen, maar uit een nieuwe lening.

Lees ook:Hypothekentaal: boeterente
Lees ook:Geen boeterente meer verschuldigd
Lees ook:Florius-offerte langer geldig
Lees ook:Rentemiddeling afdwingen
Lees ook:Wanneer is het slim om over te sluiten?

Eén reactie op “Helemaal boetevrij aflossen!

  1. perry

    mijn florius hypotheek kan ik niet boetevrij aflossen omdat het in een zwitserleven privilege potje zit :lekker bezig florius

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.