Ik kan mijn hypotheek zelf regelen!

Het afsluiten van een hypotheek gaat je €2.500 tot €3.000 kosten. Gelukkig zijn er goedkopere opties. Wat nu als je zelf goed weet wat het beste voor jou is? In dat geval kun je veel geld besparen door te kiezen voor execution only.

Voor het adviseren en het bemiddelen brengt de onafhankelijke hypotheek adviseur duizenden euro’s in rekening. Dit lijkt een zeer groot bedrag, maar tot 1 januari 2013 (instellen provisieverbod) kregen de adviseurs voor een gemiddeld huis een nog veel hogere vergoeding. Door de hypotheek rechtstreeks bij een bank af te sluiten kun je veel geld besparen aan advieskosten, maar het nadeel is dat de bank alleen eigen producten aanbiedt. Ben je zelf goed thuis in hypotheken en heb je de persoonlijke begeleiding niet nodig? Kies dan voor execution only.

Hypotheek afsluiten voor €650 aan kosten
Via de website Hypotheek24.nl kun je zelf je hypotheek afsluiten. Het is namelijk niet meer zo lastig om een hypotheek af te sluiten. Er zijn nu twee hypotheekvormen waar je tussen kunt kiezen, namelijk de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek. In beide hypotheekvormen wordt de hypotheek volledig afbetaald gedurende de looptijd. Bij het kiezen voor execution only blijven de kosten beperkt tot €650.

Hoe werkt execution only?
Hypotheekadviseurs en banken zijn verplicht om het juiste hypotheekproduct te kiezen die het beste past bij jouw situatie. Om dit inzichtelijk te krijgen moeten ze jou volledig financieel doorlichten. Ze moeten bepalen hoe de gezinssituatie is bij overlijden, bij arbeidsongeschiktheid en na pensionering. Daarnaast rust op ze de plicht om ook meerdere opties te vergelijken. Als je dit zelf goed kunt, is execution only voor jou de beste optie.

Moet je het aanvraagtraject ook zelf volledig bewaken?
Nee, Hypotheek24.nl zorgt voor de verdere afwikkeling van de aanvraag. Na het aanvragen van de hypotheek begeleiden ze het acceptatietraject en onderhouden ze het contact met de geldverstrekker. Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste en tijdige aanlevering van de stukken, maar je wordt hier uiteraard wel bij geholpen. De ruim tweeduizend euro die je bespaart, kun je weer gebruiken om het huis in te richten.

Lees ook:Hypotheek zelf doen – Voor een vakantie ga toch ook niet naar het reisbureau?
Lees ook:Een hypotheek online afsluiten? Weet wat je doet!
Lees ook:Hypotheek nog aanpassen? Haast is geboden
Lees ook:Bijbouwe.nl – Tegen lage kosten een online hypotheek afsluiten
Lees ook:Welke verzekeringen moet je afsluiten naast je hypotheek?

Eén reactie op “Ik kan mijn hypotheek zelf regelen!

  1. Hypotheekadvies vergelijk

    Een kritische selectie en vergelijking van hypotheekadviseurs kan je altijd een hoop geld en ellende besparen. Door te kijken wat voor adviseur je nodig hebt en welk adviseurs bij jou in de regio actief zijn kan je altijd de juiste keuze maken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.