Hypotheekrente blijft maar zakken

Op dit moment kun je de hypotheekrente vastzetten voor een periode van tien jaar tegen slechts 3,4%. Als je kiest voor vijf jaar vast, bedraagt de hypotheekrente maar 2,65%. Een ideaal moment om de hypotheek over te sluiten of om een huis te kopen.

Als je iets aan je bestaande hypotheek wil wijzigen, moet je dat nu doen. De hypotheekrente is zo absurd laag, dat de rente alleen nog maar kan stijgen. Niemand weet hoe de rente zich gaat ontwikkelen. Wij kunnen nog maanden op dit niveau blijven, maar een verdere sterke verlaging wordt er niet meer verwacht. Kortom, de hypotheekrente kan alleen nog maar stijgen de komende jaren. Ook huurders met een koopwens moeten hier rekening mee houden.

Huurders die de crisisjaren hebben afgewacht moeten namelijk nu hun slag slaan. Het probleem is dat er steeds minder werknemers een vaste arbeidsovereenkomst hebben. Dit maakt het kunnen krijgen van een hypotheek een stuk lastiger. De arbeidsmarkt is aan het veranderen, maar de banken gaan hier niet in mee. Een soepeler beleid van de banken zal de huizenmarkt ook goed doen.

Lees ook:Hypotheekrente kort vastzetten? Of juist lang vastzetten?
Lees ook:Hypotheekrente voor 20 jaar vastzetten
Lees ook:Hypotheekrente op laagste stand ooit?
Lees ook:Lage hypotheekrente doet de huizenmarkt goed
Lees ook:Wat gaat de hypotheekrente doen?

2 reacties op “Hypotheekrente blijft maar zakken

 1. Peter

  Over het kunnen verkrijgen van een hypotheek zonder vaste aanstelling, wordt in mijn ogen veel onnodige angst ingepraat. Veel (potentiële) starters heb ik horen zeggen dat ze toch geen hypotheek kunnen krijgen bij gebrek aan een vast contract, zonder ook maar één keer bij de bank binnen te zijn gelopen. Ook dit artikel voedt de gedachte dat er zonder vast contract niks mogelijk is.

  Zelf heb ik afgelopen jaar een hypotheek gekregen op een moment dat ik nog een tijdelijke aanstelling had. Gedurende de hypotheek-procedure kreeg ik een contract voor onbepaalde tijd, maar dit was voor de bank niet eens relevant meer, omdat ik reeds een werkgeversverklaring had aangeleverd.

  Kortom, met werkgeversverklaring en een goed perspectief op de arbeidsmarkt, is er voor veel mensen meer mogelijk dan ze nu waarschijnlijk denken.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Patrick Muns Het HypotheekAdviesHuis

  Beste Juul,
  Uitstekend dat je mensen erop wijst dat de hypotheekrente erg laag is. En dat uit een goed hypotheekadvies zal blijken of het kopen van een huis nu interessant is voor huurders.
  Ik ben het alleen wel met Peter eens. Je schetst een beeld dat er niks mogelijk is voor mensen zonder vast contract. Hierdoor kan het beeld ontstaan dat hypotheekadvies toch niks zal opleveren. Ook je opmerking dat de hypotheekrente alleen maar kan stijgen is erg stellig. De kans dat deze nog daalt is inderdaad niet groot. Maar de hypotheekrente kan ook nog een tijd op dit niveau blijven. En als de rente gaat stijgen, dan kan men tzt nog kiezen voor kortere rentevast periodes waarvan de hypotheekrente hetzelfde is als nu bij lange rentevast periodes. Uiteraard afhankelijk van de mate van stijging.
  In alle gevallen geldt: onafhankelijk hypotheekadvies zal je helpen de juiste keuzes te maken.
  P. Muns
  Erkend Hypotheekadviseur
  Het HypotheekAdviesHuis

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.