Overlijdensrisicoverzekering – Rokers betalen tot 85 procent meer

De premie voor een overlijdensrisicoverzekering wordt hoger naarmate de kans op overlijden groter wordt. Dit maakt een hogere premie voor rokers voor een overlijdensrisicoverzekering logisch. Wist jij dat rokers maar liefst tot 85 procent meer premie betalen voor deze verzekering? Alleen dit al is een goede reden om met Stoptober mee te doen.

Stoptober staat voor stoppen met roken in oktober. Deze campagne om rokers aan te moedigen om te stoppen met roken is in 2012 in Engeland bedacht. Het idee is dat rokers gedurende deze maand ervaren hoe het is zonder sigaretten. Vorig jaar was de campagne voor het eerst in Nederland, en het was een groot succes. Dit jaar lijkt het ook weer een succes te worden. Eind september hebben 20.000 rokers aangegeven mee te willen doen met Stoptober.

Een extra reden om te stoppen met roken
Het stoppen met roken zal een groot verschil maken voor je gezondheid, je fitheid en je vitaliteit. Ook in de portemonnee zul je het verschil voelen. Uit berekeningen van de verzekeraar Zwitserleven, blijkt dat de besparing op een overlijdensrisicoverzekering kan oplopen tot maar liefst 85 procent. Zie onderstaande illustratie voor de onderzoeksresultaten van Zwitserleven.

Als je op termijn een huis gaat kopen, doe je er verstandig aan om alvast te stoppen met roken. Door als niet roker aangemerkt te worden kun je aanzienlijk besparen op de vaste lasten. Een overlijdensrisicoverzekering is namelijk verplicht bij het afsluiten van een hypotheek.

Besparing op de kosten van sigaretten
Naast de honderden euro’s die je kunt besparen op de overlijdensrisicoverzekering heb je ook een flinke besparing aan sigaretten. Een roker die dagelijks 10 sigaretten rookt, houdt €1.080 over. Rokers die dagelijks 20 sigaretten nodig hebben, kunnen zelfs €2.160 besparen.

Voor dat bedrag weet je vast wel een betere bestemming!

Lees ook:Hypothekentaal: bruto en netto maandlasten
Lees ook:Dazure geeft extra korting op de overlijdensrisicoverzekering
Lees ook:Wat gaat NIBC doen?
Lees ook:Waarborgsom bij aankoop woning verzekeren?
Lees ook:Lage hypotheekrente is onvoordelig voor spaarhypotheken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.