Grootbanken grijpen kans om hypotheekrente te verhogen

Een paar dagen geleden schreef ik al over een Belgische bank die de hypotheekrente licht heeft verhoogd. Zoals te verwachten was hebben enkele Nederlandse banken deze mogelijkheid aangegrepen om de hypotheekrente ook te verhogen.

Het moest een keer gebeuren! Na jaren van dalende hypotheekrentes wordt de weg omhoog weer ingeslagen. De ING en de Rabobank hebben de hypotheekrentes voor de langere looptijden licht verhoogd. Hypotrust en Obvion waren deze banken al voor gegaan.

Het zijn zeer kleine aanpassingen. Bijvoorbeeld de Rabobank heeft de tarieven voor de rentevast periodes van 5 tot 8 jaar en 11 tot 20 jaar met 0,1% verhoogd. Het is niet schokkend allemaal, maar het is wel een teken. De hypotheekrente is weer stijgende. Bij de ING gaat het om een verhoging van 0,2%.

Er is zeker geen reden tot paniek. Het zal in eerste instantie nog blijven bij kleine verhogingen. Sta je op het punt om je rentevast periode open te breken? Wacht niet te lang meer met het aanvragen van een rentevoorstel.

Lees ook:Wat gaat er nu gebeuren? Stijgen de hypotheekrentes?
Lees ook:Wat is er aan de hand met de hypotheekrentes?
Lees ook:Wat gaat de hypotheekrente in juli doen?
Lees ook:Hypotheekrente daalt sneller dan spaarrente
Lees ook:Hypotheekrente Rabobank zó laag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.