Gaat de hypotheekrente weer omhoog?

Eind vorig jaar werd al in de media geschreven dat de hypotheekrentes historisch laag waren. Veel lager zouden ze niet kunnen. Gedurende de eerste vier maanden van dit jaar zijn de rentes gewoon nog verder gezakt. De feest van de verlagingen zou nu wel eens afgelopen kunnen zijn. De rentes op staatsobligaties zijn namelijk weer aan het stijgen.

De Belgische Axa Bank heeft vandaag de hypotheekrente naar boven bijgesteld. Dit zou een teken kunnen zijn voor andere banken om in ieder geval geen renteverlagingen meer door te voeren. Traditioneel zullen wij rentestijgingen eerst merken in de hypotheekrente en later pas in de spaarrente.

Deskundige Peter Boelhouwer heeft in een interview met BNR aangegeven dat hij niet weet wat er op korte termijn met de Nederlandse hypotheekrentes gaat gebeuren. Als er wel verhogingen doorgevoerd worden, dan zal het om kleine stapjes gaan.

Overweeg jij om de huidige rentevast periode in de hypotheek open te breken? Wacht dan niet meer te lang. Het is niet zeker wat er nu gaat gebeuren, maar een verdere verlaging van de hypotheekrente lijkt in ieder geval niet logisch.

Lees ook:Lange rentevastperiodes verder omlaag
Lees ook:Hypotheekrentes stijgen, maar ontploffen niet
Lees ook:Daalt of stijgt de hypotheekrente nou?
Lees ook:Grootbanken grijpen kans om hypotheekrente te verhogen
Lees ook:AEGON verhoogt én verlaagt hypotheekrente

Eén reactie op “Gaat de hypotheekrente weer omhoog?

  1. Jan Verdienen

    Natuurlijk, de markt trekt weer aan dus de rente gaat weer omhoog. Zo gaat dat.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.