ING ondersteunt hypotheekklanten met een loopbaancoach

Bij de meeste huiseigenaren die de hypotheeklasten niet meer kunnen dragen wordt het probleem veroorzaakt door verlies van het inkomen door werkloosheid of teruglopend aantal opdrachten bij ZZP’ers. ING is samen met Randstad HR Solutions begonnen met een pilot om hypotheekklanten met betalingsachterstanden een gratis loopbaangesprek aan te bieden met een begeleidende coach. Maximaal 100 hypotheekklanten van de bank kunnen deelnemen.

In de afgelopen jaren zijn het aantal huiseigenaren met problematische achterstanden door hypotheeklasten een groeiend probleem geworden. De banken kunnen niet anders dan meedenken met de klanten. Dit kunnen ze doen door een goede begeleiding en door het treffen van betalingsregelingen. Het verstrekken van een rentepauze of een budgetcoach was al gebruikelijk. Een loopbaanadvies is nu een extra manier om klanten te ondersteunen is een moeilijke financiële positie. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een rentepauze kan loopbaanondersteuning een structurele oplossing bieden bij een te laag inkomen.

De bank roept ook klanten die hun baan dreigen te verliezen op om aan de bel te trekken.

Een goed initiatief van de bank. Dat noem je meedenken.

 

Lees ook:Aflossen op de hypotheek steeds populairder
Lees ook:Rentemiddeling om de hypotheekrente omlaag te krijgen
Lees ook:Te weinig hulp bij hypotheekachterstanden
Lees ook:Goed DSB nieuws!
Lees ook:ING een lief leeuwtje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.