Mijn aflossingsvrije hypotheek aflossen!

Zoals veel vaste lezers van mijn blog weten, ben ik zeer actief bezig om mijn aflossingsvrije hypotheek af te lossen. In september 2012 ben ik hiermee begonnen. Tot op heden is het mij gelukt om €50.476 af te lossen in een periode van 27 maanden.

In 2012 ben ik tot het besef gekomen dat mijn hypotheek een te zware last is ten opzichte van mijn inkomen. Sindsdien werk ik 32 uren per week als financieel adviseur en daarnaast werk ik als zzp-er minimaal 30 uren in de week. Het inkomen uit mijn loondienstverband gebruik ik om met mijn gezin maandelijks rond te komen. De inkomsten als zzp-er gebruik ik volledig om mijn aflossingsvrije hypotheek mee af te lossen. Mede dankzij een in het verleden ontvangen ontslagvergoeding is het mij dit jaar gelukt om €27.476 extra af te lossen in 2014.

Zoals vele andere huiseigenaren heb ik bij het kopen van mijn huis de nadruk gelegd op lage maandlasten. In 2003 heb ik mijn huis gekocht met een beleggingshypotheek in combinatie met een aflossingsvrije hypotheek. Inclusief een tweede hypotheek bedroeg mijn hypotheekschuld €198.976. In 2012 ben ik mij gaan beseffen dat ik financiële vrijheid kan krijgen door mijn hypotheek (deels) af te lossen. Om de lat niet te hoog te leggen ben ik mij eerst gaan concentreren op mijn aflossingsvrije hypotheek. En met succes!

Mijn doelen zijn inmiddels bijgesteld. Binnen een periode van zeven jaar wil ik mijn volledige hypotheek afbetaald hebben.

Via mijn weblog houd ik de ontwikkelingen bij en kun je mij volgen.

Lees ook:Extra aflossen geeft financiële ruimte
Lees ook:Extra aflossen met vakantiegeld
Lees ook:Ultieme doel om hypotheek naar nul te krijgen
Lees ook:Nieuwe beheerder Hypotheken.blog.nl
Lees ook:Hypotheekrente 5,75%, spaarrente 2%

4 reacties op “Mijn aflossingsvrije hypotheek aflossen!

 1. Ron

  Kortom, je hebt gewoon de verkeerde hypotheek afgesloten. Je had er een waar je niet hoefde af te lossen en lage maandlasten had, en je bent nu met hoge maandlasten toch aan het aflossen. Hoe komt dat? Had je de verkeerde adviseur?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Juul

  Wetende wat we nu weten de verkeerde hypotheekvorm. Niemand kon inschatten dat de beurskoersen ineen zouden storten.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Lin

  Waarom aflossen? Kon je hem niet voordelig oversluiten eventueel naar een hypotheekvorm waarbij je wel aflost? Ben benieuwd of je daarover in gesprek bent geweest en wat de conclusies waren.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Juul

  [email protected] nee daarover ben ik niet in gesprek geweest. Bij het aflossingsvrij laten van de hypotheek heb ik zelf de macht wanneer ik hoeveel wil aflossen. Bij het omzetten naar een andere vorm wordt het voor mij bepaald. Ik houd het liever in eigen beheer.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.