Openbreken rentevaste periode kan vaak uit!

Door de zeer lage hypotheekrente van dit moment krijgen banken als ING en SNS een stijgend aantal verzoeken om de lopende rentevaste periode open te breken. Op deze manier kan geprofiteerd worden van de huidige lage hypotheekrente. Dit geldt vooral voor hypotheken waarvan de hypotheekrente nog maar een korte periode vast staat.

Betaal jij nog een hypotheekrente van vijf procent of meer? Verdiep je eens in de mogelijkheden om de maandlasten naar beneden te krijgen. Met een beetje geluk moet je de rentevaste periode de komende maanden verlengen. Loopt de periode nog tot 2016 of 2017? Informeer toch even bij de bank naar de mogelijkheden om toch te kunnen profiteren van de huidige lage hypotheekrente.

Kiezen voor een boeterente of voor rentemiddeling
Het openbreken van een rentevaste periode met een hoge hypotheekrente is in het nadeel van de bank. De bank heeft namelijk een contract met jou afgesloten waarin staat dat jij het afgesproken rentepercentage gaat betalen tot de einddatum van de rentevaste periode. Er zijn twee manieren om de bank te compenseren, namelijk door een boeterente of door rentemiddeling.

Indien je kiest voor een boeterente gaat de bank berekenen hoeveel inkomsten hij verliest door het contract open te breken. Dit bedrag zal de bank in één keer bij jou in rekening brengen. Bij rentemiddeling wordt je huidige hypotheekrente verrekend met de nieuwe rentevaste periode. Bij deze optie wordt de boeterente als het ware verrekend in het nieuwe rentepercentage.

Lees ook:Betaal jij ook teveel aan hypotheeklasten?
Lees ook:Rentemiddeling – beter dan niets doen!
Lees ook:Rentemiddeling afdwingen
Lees ook:Rentemiddeling om de hypotheekrente omlaag te krijgen
Lees ook:Nu kiezen voor een variabele hypotheekrente?

Eén reactie op “Openbreken rentevaste periode kan vaak uit!

  1. Abe

    En is deze vorm van boeterente ook aftrekbaar..??

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.