Steeds meer huizen worden gedwongen verkocht

Het gaat sinds begin dit jaar veel beter met de huizenmarkt, maar dat wil nog niet zeggen dat de problemen weg zijn. Nog steeds zijn ruim één miljoen huizen niet te verkopen door de sterk gedaalde huizenprijzen. Als er toch verkocht moet worden, ontstaan er problemen.

Volgens de Stichting Waarborgfonds Eigen Woning (uitvoerder van de NHG) zijn er in het derde kwartaal 3.587 huizen gedwongen verkocht. Dit is een stijging van 5% ten opzichte van het derde kwartaal van 2013. Gemiddeld is er in het derde kwartaal bijna €36.700 per gehonoreerde claim toegekend.

Een verdere stijging van gedwongen verkoop lijkt logisch
Er worden meer huizen verkocht, maar de gemiddelde huizenprijzen zijn nog steeds niet aan het stijgen. Zolang de huizenprijzen niet gaan stijgen, zal er steeds vaker een beroep worden gedaan op de NHG. Een sterke stijging van de huizenprijzen wordt niet verwacht. Voor 2015 verwachten deskundigen een kleine plus. De sterke stijgingen van de jaren 1999 en 2000 (+10%) hoeven wij op korte termijn niet meer te verwachten.

Lees ook:Weer meer hypotheken afgesloten in maart
Lees ook:De huizenmarkt trekt aan, maar hoe lang nog?
Lees ook:Hypotheken worden niet meer standaard bij de grootbanken afgesloten
Lees ook:Fors meer huizen verkocht in juni
Lees ook:In 2020 staan er nog steeds 350.000 huizen onder water

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.