Extra aflossen of niet?

Volgens een onderzoek uitgevoerd in opdracht van de ING twijfelen 40% van de huizenbezitters tussen extra aflossen of sparen.

Ruim 20% van de huiseigenaren met een hypotheek van €75.000 of hoger, overwegen om af te gaan lossen op hun aflossingsvrije hypotheek. Ze vinden het interessant in verband met de lage vergoeding over spaargelden en door de toestand van de huizenmarkt op dit moment.

Mijn tip! Ga niet blind aflossen in verband met de lage spaarrente op dit moment. Op lange termijn gaat de rente namelijk weer stijgen. Houd een flinke spaarbuffer aan, want in het huis geïnvesteerd bedrag is niet weer eenvoudig terug te halen. Fiscaal wordt het namelijk ontmoedigd en banken willen er niet aan meewerken. Aan de andere kant geeft een aflossing van een paar duizend euro wel een maandelijks terugkomende besparing. Het is een kleine besparing, maar iedere besparing is er één. Voor meer informatie over aflossen van uw hypotheek zie mijn aflosblog.

Lees ook:Extra aflossen niet alleen maar gunstig
Lees ook:Ultieme doel om hypotheek naar nul te krijgen
Lees ook:Hypotheekrente 5,75%, spaarrente 2%
Lees ook:35% van huizenbezitters moeten actie ondernemen
Lees ook:Er zitten minder mensen gevangen in hun eigen huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.