Steeds meer extra aflossingen op de hypotheek

In 2012 is er 20% tot 50% meer extra afbetaald op de hypotheken ten opzichte van 2011. In 2013 blijken nog meer huiseigenaren besloten te hebben om extra af te lossen. In de eerste maanden van dit jaar zijn er weer 40% tot 50% meer extra aflossingen verricht.

De ABN Amro meldt zelfs dat één op de vijf particuliere klanten met een eigen huis extra afbetaald heeft in de eerste maanden van 2013. Enerzijds wordt dit veroorzaakt door een toenemend schuldbewustzijn. Anderzijds doordat de spaarrente op dit moment erg laag is.

De Vereniging Eigen Huis heeft op haar website nogmaals benadrukt dat het extra aflossen voorzichtig moet gebeuren. Het is belangrijk om voldoende spaargeld achter de hand te houden. Een afbetaald bedrag kunt u niet zomaar weer terughalen bij de hypotheekbank. Aflossen moet dus gebeuren met geld dat u de komende jaren niet meer nodig hebt.

Lees ook:Extra aflossen is populair
Lees ook:Aflossen op de hypotheek steeds populairder
Lees ook:Extra aflossen niet alleen maar gunstig
Lees ook:Er wordt weer meer winst gemaakt op hypotheken
Lees ook:Eigen Huis gaat achterstanden hypotheken inventariseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.