Succes in strijd tegen banken

Goed nieuws van Stopdebanken.nl! Waar een tijdje geleden ING al terugkrabbelde, geeft ABN Amro zich nu ook een beetje gewonnen. Het gaat hier allemaal om de verhoging van de zogenaamd vaste opslag in de variabele hypotheekrente. Want hoe kan iets dat vast is, nou verhoogd worden?

ING wilde de variabele opslag verhogen, maar zette dat toch niet door. ABN Amro deed dat wel. En lijkt nu terug te krabbelen. De bank gaat de verhoging bij een deel van haar klanten terugdraaien. Dat is natuurlijk nog niet heel duidelijk. Waarom niet bij alle klanten met een Euribor-hypotheekrente?

En zal ABN Amro de klanten die dus een tijdje teveel betaald hebben ook gaan compenseren? Moest Obvion immers ook. Lijkt me dat het niet anders kan. Als je een beslissing terugdraait ben je het er kennelijk mee eens dat het een onterechte beslissing was. Dan kun je niet van de klanten verwachten dat ze het teveel betaalde geld aan hypotheekrente niet terug willen.

Lees ook:Variabele hypotheekrente naar nul?
Lees ook:Compensatie voor variabele hypotheekrente
Lees ook:Obvion teruggefloten
Lees ook:Tot Radar geschopt
Lees ook:ING krabbelt echt terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.