Eigen Huis niet blij met Raboplan

Het voorstel van de Rabobank, om alleen nog maar hypotheekvormen te gaan toestaan waarop werkelijk wordt afgelost, valt niet in goede aarde bij de Vereniging Eigen Huis (VEH). De maandlasten voor consumenten zullen erdoor stijgen, stelt de belangenclub van woningbezitters, en wie zit daar nou op te wachten?

De verwachting van VEH is dat het met een annuïteitenhypotheek alleen maar lastiger wordt om voldoende hypotheek te kunnen krijgen voor de aankoop van een woning. Tenzij natuurlijk – zoals Rabo óók wil – de normen wat dat betreft weer een beetje losgelaten worden. Net als ik vind VEH het vreemd dat de Rabobank de nieuwe hypotheekregels alweer ter discussie stelt voordat ze überhaupt zijn ingegaan.

Ik ben nog niet zo uitgesproken negatief over het plan van Rabo hoor. Vreemd vind ik het wel, maar aan de andere kant – er is niets mis mee als er nu eens echt iets gaat gebeuren. Met dit plan wordt er wel werkelijk afgelost op de geleende kapitalen. Als de spaarhypotheek en andere hypotheekvormen met vermogensopbouw in plaats van aflossing, allemaal gebaseerd op het fiscale voordeel, verdwijnen, wordt de hypotheekwereld wel een stuk simpeler. Direct een aanleiding om ook de hypotheekrenteaftrek echt aan te gaan passen. Vooralsnog ben ik vooral heel benieuwd waar dit toe gaat leiden. Want de Rabobank staat ook wel bekend om z’n proefballonnetjes die vervolgens al snel ergens in een boom blijven hangen.

Lees ook:Geen spaarhypotheek meer?
Lees ook:Rabo OpMaat hypotheek target van WoekerPolisClaim
Lees ook:Rabo op oorlogspad?
Lees ook:Hypotheekproduct van het jaar…. Jazeker…
Lees ook:Lagere hypotheekrente, als….

2 reacties op “Eigen Huis niet blij met Raboplan

  1. Ger

    VEH is ook tussenpersoon dus…..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.