Helemaal geen boeterente meer?

Pfffff wat moeten we daar nou weer van denken? DSB Bank – laten we het weer eens over Scheringa hebben – heeft een oplossing aangekondigd voor mensen die daar een hypotheek met variabele rente hebben. Die variabele rente schijnt op het moment opgelopen te zijn tot 8,4% (?????), met als gevolg dat mensen natuurlijk erg graag over willen stappen naar een andere geldverstrekker. Maar dat word weer lastig gemaakt doordat er bij overstappen een boete van 3,5% van de hoofdsom in rekening gebracht wordt. Daarover heeft de Stichting Steunfonds Probleemhypotheken een kort geding aangespannen namens een DSB-klant, en nog voordat het dient komt DSB met een prachtig verhaal.

De klanten krijgen een vaste rente aangeboden van 5,1% en als ze dan toch nog weg willen, hoeven ze geen boete te betalen. Dit geldt ook voor alle andere klanten met een variabele hypotheekrente. Tenzij het gaat om een tweede of derde hypotheek, dan niet. Huh? Waarom dat dan weer? En hoe lang die 5,1% vaststaat werd er ook maar even niet bij verteld.

Maar goed, nog veel interessanter is dat in het artikel van De Telegraaf stond: “DSB Bank zegt ook als eerste bank van Nederland bij nieuwe hypotheken geen boeterentes meer op te nemen in de clausules. “Dus boetevrij ongeacht de rentevast periode”, aldus de woordvoerder.” Helemaal geen boeterente meer? Dat klinkt me gewoonweg ongeloofwaardig in de oren. Of ben ik te achterdochtig?

Lees ook:Tot Radar geschopt
Lees ook:Goed DSB nieuws!
Lees ook:Nog een goochelaar
Lees ook:Komen er regels voor variabele hypotheekrente?
Lees ook:Walhalla ING hypotheek verdwijnt

0 reacties op “Helemaal geen boeterente meer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.