Wat mag het kosten?

Dan denk je dat nu wel duidelijk is dat de NHG-grens toch echt niet omhoog zal gaan. Gewoon omdat Wouter Bos het niet wil. Toch blijkt bij hem de deur op een kier te staan: het kabinet moet nu gaan onderzoeken wat precies de kosten en risico’s zijn van het verhogen van de kostengrens voor de Nationale Hypotheek Garantie van de huidige €265.000 naar € 350.000. The never ending story is dus inderdaad nog niet ten einde…

Ik vraag me nog steeds af of zo’n verhoging wel het verwachte effect zou hebben op de woningmarkt. Maar goed, als de geleerden het erover eens zijn dat het een fantastische maatregel is, wie ben ik dan om daaraan te twijfelen?

Lees ook:Kant en klare oplossing
Lees ook:NHG-maximum echt niet omhoog
Lees ook:NHG grens toch omhoog!
Lees ook:De Jager helpt woningmarkt (2)
Lees ook:Wat gaat er nu gebeuren? Stijgen de hypotheekrentes?

3 reacties op “Wat mag het kosten?

 1. Hypotheek

  Het zijn geen kosten. Het is een garantie, waar overigens, merendeel nooit gebruik van zal maken. Bos moet eens voortmaken met het doorhakken van knopen en de woningmarkt stimuleren.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Anneke Ranzato-Versloot

   Geen directe kosten maar als er veel gebruik gemaakt moet worden van de gestelde garanties kan het de staat wel degelijk heel veel geld gaan kosten.

     /   Beantwoorden  / 
 2. seine hakkers

  Garantie dit, garantie dat.
  Je krijgt de garantie dat de geleerden het er over eens zijn en dus praten ze elkaar na. Het papagaai-effect als niemand het precies weet.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.