Hypotheekrenteaftrek verkeerd begrepen


Het Historisch Nieuwsblad heeft vandaag de dagbladen gehaald met haar uitgebreide uiteenzetting van de historie van de hypotheekrenteaftrek. Waar wij met z'n allen in de veronderstelling leven dat die in het leven is geroepen om het eigenwoningbezit te stimuleren, blijkt dat helemaal niet zo te zijn.

Het was simpelweg bedoeld als compensatie voor het feit dat het belastingstelsel een huurwaardeforfait toekende aan het eigenwoningbezit. Tegenover dat bijgetelde inkomen mochten de gemaakte kosten om dat inkomen te verwerven afgetrokken worden. Eigenlijk zoals het nu nog steeds is. Maar voor hoe lang nog?

Lees ook:Hypothekentaal: eigenwoningforfait
Lees ook:Klaas Knot – Regeling hypotheekrenteaftrek moet verder worden versoberd
Lees ook:Wat kost die nieuwe HRA je dan?
Lees ook:Nederland wil hypotheekrenteaftrek houden
Lees ook:Ff uitleggen: eigenwoningforfait

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.