Weleens gehoord van Overbruggingsgarantie?

Overbruggingskredieten, daar weten we alles van. Maar overbruggingsgarantie? Het is een compensatie voor eventuele dubbele woonlasten doordat je jouw huidige woning niet snel verkoopt, terwijl je dus wel al een andere woning had aangekocht. De overbruggingsgarantie wordt je aangeboden door de verkoper. Die hoopt natuurlijk daarmee de verkooptijd van zijn eigen woning te verkorten.

Mooi bedacht vind ik. Hiermee wordt een stuk onzekerheid van een koper weggenomen. Die onzekerheid kan een reden zijn om helemaal geen andere woning te kopen. Of in ieder geval niet voordat de huidige woning verkocht is. Maar ja – als die verkocht is, kom je dan jouw ideale woning zomaar tegen? Dat timingsprobleem is gewoon heel lastig en het is fijn als de financiële gevolgen dan voor een behoorlijke periode zijn afgedekt.

Woningen die met deze overbruggingsgarantie worden aangeboden zouden herkenbaar moeten zijn aan KKOV (kosten koper met overbruggingsgarantie) in plaats van KK (kosten koper). Bij nieuwbouw kan het ook worden aangeboden, dan krijg je dus VONOV in plaats van VON (vrij op naam).

Lees ook:Kredietcrisisgarantie bij aankoop woning
Lees ook:Creatieve bouwondernemers
Lees ook:Huis in plaats van pensioen?
Lees ook:Overbruggingskrediet valt soms vies tegen
Lees ook:Belemmeren banken doorstromers?

0 reacties op “Weleens gehoord van Overbruggingsgarantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.