Weglopen van je huis…

Interessant en voor mij helemaal nieuw. In Californië heeft de bank geen recht om de restschuld bij je op te eisen als ze een huis bij gedwongen verkoop minder oplevert dan je hypotheek. Dat maakt het voor veel mensen aantrekkelijk om ‘weg te lopen’ van hun huis. Als je geen eigen geld in het huis hebt zitten verlies je er namelijk niets mee. Ja, even een slechte credit rating (zeg maar BKR codering), maar je bent wel af van die enorme schuld op een huis dat veel minder waard is. En de ellende komt dan bij de bank te liggen. Dat maakt de voorspellingen in Amerika dat er nog een enorme golf van bagger aan zit te komen wel heel aannemelijk!

Lees ook:Hoe veilig is Nationale Hypotheek Garantie?
Lees ook:Zitten studieschulden het kopen van een huis in de weg?
Lees ook:Uitstel van executie
Lees ook:Helft minder hypotheken voor Argenta
Lees ook:Hypotheek al deels afbetaald? Mogelijk kan de hypotheekrente omlaag

5 reacties op “Weglopen van je huis…

 1. Patrick

  In Amerika bestaat ook het systeem van sleutels op sturen. Wanneer het huis niet meer betaald kan worden dan moet je je spullen weghalen en stuur je de sleutels op naar de bank. Je bent in een keer van je hypotheek – en restschuld – af.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Hypotheekshop Deventer

  Anneke,..

  Als ik het allemaal goed begrepen heb de laatste paar maanden is dit ook de oorzaak van alle ellende op de Amerikaanse huizenmarkt.

  Immers wanneer je zonder kleerscheuren je sleutels in kan leveren waarom zou je dan krom blijven liggen.

  Dat geeft maar aan hoeveel risico Amerikaanse banken hebben genomen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. naief blondje

  vind het jammer dat dit niet in NL zo is. Door relatie met “verkeerde” vriend aan te gaan en samen een huis te kopen (ieder hoofdelijk aansprakelijk)ben ik materialistisch en financieel alles kwijtgeraakt waar ik mijn hele leven voor gewerkt heb. Hij is nog steeds een “kale kip”, die nergens aan mee werkt. Nu is het in NL zo dat als je ex je intimideert, geestelijk manipuleert en ook nog eens meerdere malen verkracht, en je hierdoor veiligheid zoekt (huurhuis duurt 4 tot 5 jaar) dus maar een ander klein huisje gekocht, de geldverstrekker van het gezamenlijk huis hier geen donder mee te maken heeft en voor het gemak maar op alles van mij beslag gelegd heeft incl. salaris. Mijn ex heeft nieuwbouw huurhuis gekregen, mijn meubels in zijn huis staan en ik moet met 810 euries rondkomen en kan nu dus alle2 de huizen niet meer betalen. Advocaat moeten nemen a 325 euro per uur ex. moeten lenen bij familie en zo nog meer…..hoe diep kan een mens zinken…..ik ben al bijna zo ver dat de geldverstrekker van het eerste huis mijn ziel zo ook mag hebben……gaan we samen naar een boomgaard, strop om mijn nek en mogen ze trapje wegschoppen….dan hebben ze mij waar ze mij willen hebben……en dat omdat ik altijd gewerkt heb, nooit niks verkeerd heb gedaan, nooit ziek geweest, altijd alles netjes afgedragen heb…..vandaag gebeld voor bewijs van onvermogen voor rechtshulp…..tja..men gaf zelf aan dat als ik asielzoeker was geweest was het makkelijker geweest….hoezo discriminiatie in eigen land……voor welk kabinet ligt hier een zware taak!!! het recht in NL is niet altijd het recht!! ik zie het in ieder geval niet meer zitten….en op deze manier raak ik ook nog eens mijn werk kwijt!!!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Kody

  @Naief blondje, ik zit nog met ex onder hetzelfde dak. Heel wreed dat alle betalingen van mijn rekening gaan en mag hopen dat er voldoende gestort wordt (is nog niet gebeurt) toch wil ik netjes de hypotheek betalen om de nhg te behouden. Dan is er kans voor mij en mn kind op een normaal leven. Kopertje waar ben je nou… ik wil niet meer met een alcoholist in hetzelfde huis wonen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. erica

  zit in de zelfde situatie,
  heel veel sterkte

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.