Wat gaat de hypotheekrente doen?

De afgelopen jaren zijn de hypotheekrentes alleen maar gezakt, maar wat gebeurt er nu? De hypotheekrentes stijgen weer. De verhogingen zijn klein, maar belangrijker is dat de dalende trend doorbroken is. Je ziet het gelijk terug. Er ontstaat een ware run op hypotheken.

Nu snel een huis kopen of de rentevaste periode nog snel openbreken en voor weer een langere periode vastzetten. Uitgaan van een geleidelijke renteverhoging kan ook geen kwaad, maar je hoeft er geen stress van te hebben. De komende weken of maanden schiet de rente niet in één keer procenten omhoog.

Huiseigenaren met een variabele rente moeten nu in actie komen
Zolang de hypotheekrente maar blijft zakken is het zeker niet onverstandig om te profiteren van een variabele hypotheekrente. Je betaalt een lage hypotheekrente en je kunt alle renteverlagingen nog even meepikken. Zodra de rentes weer gaan stijgen is het moment daar om te kiezen voor een rentevaste periode. Huiseigenaren met een variabele rente moeten niet meer afwachten. Kies het liefst een rentevaste periode van 15 of 20 jaar. Wat het beste bij jou past, kun je overleggen met je hypotheekadviseur.

Nog snel een huis kopen in 2016
Het is geen op=op verkoop. Sta je op het punt om een huis te kopen, wacht dan niet te lang meer. Maar nu niet in paniek een huis kopen omdat huizen binnenkort onbetaalbaar zijn. Een huis kopen moet een weloverwogen beslissing zijn. Ook het vinden van het juiste huis moet je de tijd voor nemen. Blijf dus rustig en neem de tijd om de juiste beslissing te nemen.

Lees ook:Stormloop op hypotheken
Lees ook:Nu kiezen voor een variabele hypotheekrente?
Lees ook:Hypotheekrente kort vastzetten? Of juist lang vastzetten?
Lees ook:Is hypotheekrente laag? Vraag een nieuw rentevoorstel aan
Lees ook:Hypotheekrente gewoon 30 jaar vast zetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.