Wat gaat de hypotheekrente in juli doen?

In juni zijn er renteverhogingen, maar ook renteverlagingen doorgevoerd. FX.nl waagt zich aan een voorspelling voor de maand juli. Gaan de hypotheekrentes stijgen, blijven ze gelijk of kunnen wij een verdere verlaging van de hypotheekrente tegemoet zien?

De inflatie is aan het stijgen en Griekenland is natuurlijk een onzekere factor voor onze economie, en dus ook voor de rentestand. Over de maand juni valt vooral op dat de hypotheekrentes in de langere rentevast periodes zijn gestegen. Het is bijvoorbeeld gemiddeld duurder geworden om de hypotheek voor een periode van 20 jaar vast te zetten.

Kapitaalmarktrente is stijgende
Door de toenemende inflatie binnen de Eurozone stijgt de kapitaalmarktrente. Dit zal ook weer een verhogend effect hebben op de hoogte van de hypotheekrentes. Daarnaast hebben wij binnen Europa ook nog te maken met het opkoopprogramma van de ECB. Dit heeft ook weer effect op de kapitaalmarktrente.

In juli zullen de hypotheekrentes vermoedelijk stabiel blijven of licht gaan stijgen. De hypotheekrentes voor de kortlopende rentevast periodes zullen waarschijnlijk niet wijzigen.

Lees ook:Wat is er aan de hand met de hypotheekrentes?
Lees ook:Huizen zijn bijna 4 procent duurder geworden
Lees ook:Hypotheekrente gewoon 30 jaar vast zetten
Lees ook:Grootbanken grijpen kans om hypotheekrente te verhogen
Lees ook:Hypotheekrentes stijgen, maar ontploffen niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.