Hypotheekrente gewoon 30 jaar vastzetten

Hypotheken.blog.nlDe hypotheekrente voor 10 jaren vastzetten kiezen de meeste huizenkopers van oudsher voor. Door de zeer lage hypotheekrente van dit moment wordt de rentevaste periode van 30 jaar vast steeds populairder.

De huidige hypotheekvormen zorgen voor een volledige aflossing van de schuld in 30 jaren. Kiezen voor een vaste maandlast zorgt voor stabiele maandlasten. Door het minder waard worden van geld (inflatie) wordt de last in de loop der jaren steeds beter betaalbaar. Kiezen voor 30 jaren vast is nu wel zeer aantrekkelijk. Voor een NHG-hypotheek betaal je namelijk minder dan 3 procent bij meerdere geldverstrekkers. Een kortere rentevaste periode zorgt voor nog lagere maandlasten, maar biedt ook onzekerheden. Wat als de rente over 10 of 20 jaren een paar procentpunten hoger ligt?

Wat gaat de hypotheekrente doen?
Helaas kan ik deze vraag niet beantwoorden. Het lijkt mij wel logisch dat de hypotheekrentes over 10 jaar hoger zijn dan de rentes van dit moment. De ontwikkeling van de rentes kun je namelijk niet voorspellen. Wat wel duidelijk is, is dat de rente niet nog jaren kan blijven dalen. De stijgende lijn moet een keer weer opgepakt worden, maar wanneer?

Lees ook:Verhuisregeling hypotheek – Hypotheekrente lang vastzetten
Lees ook:Nu kiezen voor een variabele hypotheekrente?
Lees ook:Hypotheekrente gewoon 30 jaar vast zetten
Lees ook:Hypotheekrente kort vastzetten? Of juist lang vastzetten?
Lees ook:Hypotheekrente voor 20 jaar vastzetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.